فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:17 Issue: 1, 2011

Internal Medicine Today
Volume:17 Issue: 1, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/01/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علیرضا توسلی، محمد خواجه دلویی، محمد علیپور، نورا بیگدلی صفحه 5
    مقدمه
    تهوع و استفراغ پس از عمل جراحی یکی از علل شایع موربیدیتی پس از اعمال جراحی است که با مشکلات خاصی از جمله پنومونی آسپیراتیو دهیدراتاسیون، تاخیر در ترخیص بیمار، اختلالات الکترولیتی و اسید و باز همراه است. تا به حال پروتکل های درمانی مختلفی جهت جلوگیری از این امر گزارش شده ولی تهوع و استفراغ همچنان جزء مشکلات پس از عمل جراحی باقی مانده است.
    روش تحقیق: در این مطالعه 2 دسته دارویی اندانسترون و ترکیب دگزامتازون- متوکلوپرامید جهت بررسی اثر پروفیلاکسی روی تهوع و استفراغ بررسی شده است. در این بررسی نیم ساعت قبل از عمل داروها به بیماران کاندید آپاندکتومی، با دوز مشخص تجویز شده و میزان تهوع و استفراغ در ریکاوری و 24 و 48 ساعت پس از عمل بررسی گردید.
    یافته ها
    اثر اندانسترون بر روی کاهش تهوع و استفراغ پس از جراحی حدودا 30 درصد بیشتر از تاثیر ترکیب دگزامتازون- متوکلوپرامید گزارش شده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به عدم ثبت هرگونه عوارض جانبی برای اندانسترون و با توجه به قیمت پایین دارو و در دسترس بودن آن و اثر بالای آن در کاهش تهوع و استفراغ، توصیه می شود که این دارو به عنوان یک عامل مؤثر جهت جلوگیری از تهوع و استفراغ بعد از عمل استفاده شود.
    کلیدواژگان: استفراغ، اندانسترون، تهوع، دگزامتازون، متوکلوپرامید
  • فهیمه هودگر، سیما نصری، غلامرضا امین صفحه 12
    زمینه و هدف
    کاربرد گیاهان دارویی به جای داروهای سنتتیک در سال های اخیر به دلیل کم بودن عوارض جانبی و تنوع ترکیبات مؤثره گیاهان افزایش یافته است. بررسی اثر ضد دردی و ضد التهابی دانه ی گنده تلخه با توجه به ترکیبات ضد دردی و ضد التهابی موجود در گیاه ضروری به نظر می رسد.
    روش تحقیق : در این پژوهش از 156 سر موش سوری نر نژاد NMRI با وزن 25-20 گرم استفاده گردید. پس از تعیین میزان دوز کشنده عصاره ی (LD50)، از دو تست گزیلن و فرمالین برای بررسی اثرات ضد التهابی و ضد دردی گیاه استفاده شد. در هر تست حیوانات به 6 گروه: شاهد، کنترل مثبت (دریافت کننده ی دگزامتازون با دوز mg/kg 15 در تست التهاب و مورفین با دوز mg/kg 10 در تست فرمالین) و گروه های تجربی دریافت کننده ی دوزهای mg/kg 43، 85، 170 و 340 تقسیم شدند.
    یافته ها
    میزان LD50 عصاره ی هیدرو الکلی گیاه گنده تلخه mg/kg 7/1 تعیین شد. عصاره ی هیدروالکلی دانه ی گیاه گنده تلخه دارای اثر ضد التهابی در تمامی دوز ها به غیر از دوز mg/kg 4/2می باشد. همچنین موجب کاهش معنی دار درد هم در فاز حاد و هم در فاز مزمن شد که بیشترین اثر ضد دردی را دوز mg/kg 340 به خصوص در فاز مزمن داشت.
    نتیجه گیری
    عصاره ی هیدروالکلی دانه ی گیاه گنده دارای اثرات ضد التهابی و ضد دردی به خصوص در فاز مزمن (فاز التهابی) تست فرمالین می باشد که این اثر ممکن است به دلیل وجود فلاونوئید و تانن موجود در گیاه باشد که در گذشته اثرات ضد دردی و ضد التهابی آنها شناخته شده است.
    کلیدواژگان: دانه ی گنده تلخه، دوز کشنده، ضد التهاب، ضد درد، موش سوری نر
  • شهرام خادم وطن، عبدالصمد مظلومی، اسماعیل فلاح، جاسم ساکی * صفحه 20
    زمینه و هدف

    لیشمانیوز احشایی حداقل در سه استان اردبیل، فارس و آذربایجان شرقی به صورت اندمیک وجود دارد. بیماری در کشور ما از نوع مدیترانه ای بوده و بیشتر کودکان را گرفتار می سازد. بنابراین تشخیص اولیه و درمان به موقع بیماری می تواند از مرگ و می ر بالای آن (95 درصد) جلوگیری نماید. به دلیل تهاجمی بودن روش بیوپسی از مغز استخوان و طحال و محدودیت سایر روش ها، تلاشهای زیادی صورت گرفته تا از تست های ساده تر در تشخیص لیشمانیا اینفنتوم در کودکان استفاده شود. تست KAtex با شناسایی آنتی ژنها در ادرار از جمله این موارد است. هدف از این تحقیق ارزیابی KAtex در تشخیص لیشمانیوز احشایی در مناطق اندمیک و مقایسه ی آن با روش های سرولوژیک معمول (IFA، DAT، ELI SA IgG & IgM) به منظور امکان جایگزینی با روش های مذکور می باشد.
    روش تحقیق: این مطالعه از نوع اپیدمیولوژی توصیفی بوده و در مدت پانزده ماه در روستاهای توابع شهرستان های اهر و کلیبر استان آذربایجان شرقی که بیماری در آن ها اندمیک می باشد، انجام شد. کیت KAtex برای تشخیص لیشمانیوز احشایی در 72 فرد اثبات شده و مشکوک به بیماری کالا آزار و برای یافتن افراد مبتلا در بین 313 کودک ساکن مناطق اندمیک اهر و کلیبر (آذربایجان شرقی) در شمال غرب ایران به کارگرفته شد. برای یافتن توافق تست ها و اندکس های اعتبار و اعتماد، نتایج تست KAtex با دیگر تست های سرولوژیک مقایسه شد. برای آنالیز داده ها از روش های آماری kappa و McNemar استفاده شد.

    یافته ها

    از 385 نمونه ادرار تعداد 38 نمونه (8/9 درصد) با تست KAtex مثبت بودند. تست سریع KAtex دارای حساسیت 7/77 درصد و ویژگی بالا (2/98 درصد) در تشخیص لیشمانیوز احشایی در انسان بود. بالاترین توافق KAtex با تست Elisa-IgM (834/0= kappa، 549/0= Pv) و پایین ترین توافق KAtex با تست DAT (400/0= kappa، 0.001 Pv<) بود. هم چنین این تست هیچ گونه واکنش متقاطع با نمونه های ادرار بیماران مبتلا به سل، توکسوپلاسموز و بروسلوز نداشت.

    نتیجه گیری

    تست KAtex سریع، غیر تهاجمی و ساده است. در انجام آن به تخصص ویژه و دستگاه های پیچیده نیاز نیست و می تواند برای تشخیص لیشمانیوز احشایی در مناطق اندمیک به کار گرفته شود. هم چنین چون این تست قادر است بیماری حاد، تحت حاد و پس از عفونت را از هم دیگر افتراق دهد، نتایج آن می تواند برای تشخیص موارد اثبات نشده لیشمانیوز احشایی تکمیل کننده ی DAT باشد.

    کلیدواژگان: ادرار، ایران، تشخیص، لیشمانیوز احشایی
  • محمدحسین باقیانی مقدم، سهیلا محمدی، سید سعید مظلومی محمود آباد، محمد تقی نوربالا صفحه 27
    زمینه و هدف
    سرطان پوست شایعترین نوع سرطان در شهر یزد می باشد و دوران کودکی و نوجوانی یک زمان مهم و ویژه برای پیشگیری از سرطان پوست در آینده است. در این مطالعه بر آن شدیم تا به بررسی تاثیر مداخله آموزشی بر رفتارهای پیشگیری کننده از سرطان پوست در دانش آموزان دختر دبیرستانی شهر یزد بر مبنای تئوری انگیزش محافظت بپردازیم.
    روش تحقیق: این مطالعه تجربی بر روی 360 دانش آموز دختر از 4 دبیرستان دخترانه در دو گروه آزمون (180 نفر) و شاهد (180 نفر) انجام شد. پرسشنامه ای مشتمل بر سازه های تئوری انگیزش محافظت در دو مرحله توسط هر دو گروه آزمون و شاهد، قبل و 2 ماه بعد از اجرای مداخله آموزشی تکمیل شد. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS 5/11 و آزمون های آماری آنالیز واریانس یکطرفه، تی مستقل و زوجی، کای اسکوئر، ضریب همبستگی خطی پیرسون و آنالیز رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در گروه آزمون بین میانگین نمرات تمام متغیرهای مورد مطالعه قبل از مداخله آموزشی با دو ماه بعد از آموزش اختلاف معنی دار وجود دارد (001/0 p=). در حالی که در گروه غیر آزمون اختلاف معنی داری از لحاظ آماری دیده نشده است (05/0 p >). بعد از مداخله آموزشی اختلاف تمامی متغیرها در دو گروه مورد بررسی معنی دار شده است (05/0 p <).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه اثر بخشی مداخله بر اساس تئوری انگیزش محافظت در جهت تغییر نگرش ها و رفتارهای مربوط به خطر سرطان پوست را حمایت می کند
    کلیدواژگان: انگیزش محافظت، سرطان پوست، دانش آموزان، یزد
  • مهدی مشکی، علی دلشاد نوقابی، زهره شاه قاسمی، علیرضا مسلم صفحه 35
    زمینه و هدف
    یکی از معضلات اجتماعی جوامع در حال حاضر، افزایش روز افزون طلاق و از هم پاشیدگی بنای خانواده هاست. این پژوهش با هدف شناخت وضعیت و عوامل مؤثر بر طلاق در شهر گناباد جهت مشخص کردن راهکارهای عملی در کاهش آن انجام شده است.
    روش تحقیق: این پژوهش یک مطالعه توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی است. روش نمونه گیری سرشماری بود، به طوری که تمامی زوجین مطلقه در شهرستان گناباد که شرایط ورود به مطالعه را داشتنند به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. از مجموع 161 مورد طلاق ثبت شده در دو سال 87 و 88 تعداد 123 نفر شامل 81 زن و 42 مرد مطلقه حاضر به همکاری شدند و با تکمیل پرسشنامه پژوهشگر ساخته دارای مشخصات دموگرافیک، وضعیت آشنایی و نحوه انتخاب همسر و همچنین 67 عامل مؤثر بر طلاق مورد بررسی قرار گرفتند. کلیه پرسشنامه ها پس از کنترل نهایی با نرم افزار SPSS و استفاده از آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این پژوهش تعداد 81 زن و 42 مرد مطلقه مورد بررسی قرار گرفتند. 7/60 درصد موارد طلاق در 5 سال اول زندگی مشترک اتفاق افتاده که از این تعداد 50 درصد آن در دوران عقد بوده است. 3/63 درصد موارد طلاق در مناطق شهری و 7/36 درصد ساکن در مناطق روستایی بود. 9/76 درصد از زوجین سواد دیپلم یا کمتر از دیپلم داشتند. سن ازدواج 2/45 درصد از زوجین کمتر از 20 سال بود. 2/75 درصد از نمونه ها، بررسی و تحقیق کافی در مورد همسرشان را انجام نداده بودند. از نظر عوامل مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و فردی بیشترین عوامل مرتبط با طلاق، شناخت ناکافی همسر، عدم تفاهم، دخالت فامیل و دیگران در زندگی، بیکاری، اجباری بودن ازدواج، کمبود مهارتهای زندگی، اعتیاد، سن پایین ازدواج، شهر نشینی، بیماری های جسمی یا روانی همسر، کمبود مهارت های جنسی و ارتباطی در ازدواج بوده است. همچنین تفاوت معنی داری در میزان طلاق از نظر محل سکونت (001/0 p=)، سابقه آشنایی با همسر (001/0 p=)، سطح تحصیلات (001/0 p <)، بررسی و تحقیق درباره ی همسر (001/0 p=)، وجود سوء رفتار جسمی و روانی (001/0 p<) و عدم تفاهم (0001/0 p=) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش عوامل مختلف در پیدایش وقوع طلاق، راهکارهای پیشگیری و کاهش طلاق در جامعه باید به طور جدی، قبل از ازدواج و بعد از ازدواج مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: طلاق، عوامل طلاق، وضعیت طلاق
  • کوکب بصیری مقدم، مهدی بصیری مقدم، علیرضا مسلم، حسین عجم زیبد، فاطمه جمال صفحه 45
    مقدمه
    مطالبه و رعایت حقوق بیماران، مستلزم آشنایی و آگاهی کارکنان گروه پزشکی و بیماران از محتوای منشور حقوق بیمار است لذا این پژوهش با هدف تعیین میزان آگاهی بیماران و کارکنان گروه پزشکی از منشور حقوق بیمار و میزان رعایت آن در یکی ازبیمارستان های شهر گناباد انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی تحلیلی در سال 1389 با استفاده از پرسشنامه پژوهشگرساخته اطلاعات، شامل مشخصات دموگرافیک، میزان آگاهی و میزان رعایت منشور حقوق بیمار بود جمع آوری گردید. میزان سطح آگاهی در سه طبقه خوب، متوسط و ضعیف و میزان رعایت منشور حقوق بیمار در سه طبقه مطلوب، متوسط و نامطلوب رتبه بندی گردید. روش نمونه گیری در بیماران به صورت مبتنی بر هدف و در پرسنل بصورت طبقه ای تصادفی مرحله ای بود. داده ها پس از استخراج، با استفاده از روش های آمار توصیفی، کای اسکوئر، تی مستقل، آنالیز واریانس یکطرفه و ضریب همبستگی پیرسون و با استفاده از نرم افزار SPSS در سطح معنی داری 5 درصد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نمونه های این پژوهش شامل 189 نفر از بیماران زن و122 نفر مرد و از کارکنان گروه پزشکی 20 نفر زن و 13 نفر مرد بودند. همچنین نتایج نشان داد میزان آگاهی پرسنل و بیماران از منشور حقوق بیماردرحد مطلوب و منشور حقوق بیمار در 1/69 درصد موارد رعایت می شد. ارتباط آماری معنی داری بین سطح آگاهی بیماران و رعایت منشور حقوق بیمار وجود داشت بطوریکه با افزایش سطح آگاهی بیماران، میزان رعایت آن افزایش می یافت (007/0= p). علی رغم آگاهی مطلوب گروه پزشکی از منشور حقوق بیمار میزان رعایت آن در مقایسه با سایر مطالعات در حد مطلوب نیست.
    نتیجه گیری
    آگاهی بیماران و کارکنان گروه پزشکی در حد خوب بوده ولی میزان رعایت آن در حد مطلوب نیست. لذا پیشنهاد می گردد مسؤولین بیمارستان راهکاری عملی جهت ارائه اطلاعات مکتوب پیرامون حقوق بیمار، هنگام پذیرش به مراجعین تدوین نمایند. به دانشجویان و افراد شاغل در بیمارستان آموزش داده شود جهت حفظ حرمت بیماران قبل از حضور بر بالین آنها از بیماران اجازه بگیرند.
    کلیدواژگان: آگاهی، کارکنان گروه پزشکی، منشور حقوق بیمار
  • احسان صادقی، مظفر خزاعی، علی الماسی، نبی شریعتی فر، خانم سمیه بهلولی اسکویی، رضا تحویلیان صفحه 55
    زمینه و هدف
    گوشت و فرآورده های گوشتی به عنوان یک منبع غنی از پروتئین از اهمیت ویژه ای در رژیم غذایی برخوردار می باشند. لذا لزوم ایجاد یک روش دقیق برای کنترل کیفیت این ماده غذیی لازم به نظر می رسد. مطالعه حاضر به منظور شناسایی و تشخیص بافت های غیر مجاز در محصولات سوسیس و کالباس مورد عرضه در مراکز توزیع شهر کرمانشاه در سال 88-1387 بوده است.
    روش تحقیق: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی و حجم نمونه پژوهش 720 نمونه سوسیس و کالباس تهیه شده از مراکز توزیع شهر کرمانشاه بوده است که از نظر بافت های غیر مجاز مورد بررسی قرار گرفته است. پس از نمونه گیری، تهیه مقاطع بافتی و رنگ آمیزی انجام شد. تشخیص بافت ها به کمک میکروسکوپ و توسط متخصصین بافت شناس انجام گرفت.
    یافته ها
    عضله اسکلتی در 2/96 درصد از نمونه ها وجود داشت و در8/3 درصد نمونه ها یافت نشد، در 8/30 درصد نمونه ها بافت چربی مشاهده شد. در 2/19 درصد نمونه ها عضله قلبی یافت شد. در2/96 درصد نمونه ها غضروف و استخوان بالغ یافت شد. در 6/57 درصد نمونه ها استخوان نابالغ یافت شد. فراوانی حضور هر یک از بافت های طحال، مری، آئورت، غدد بزاقی، غدد ترشحی لوله گوارش، گره لنفاوی، مو، ریه و زبان 8/3 درصد بود. فراوانی حضور هر یک از بافت های پستان، اپیدرم پوست و عصب 7/7 درصد بود. فراوانی حضور بافت همبند و عضلات صاف هرکدام 27 درصدبود. فراوانی حضور حفره های خالی و رگ هر کدام 1/46 درصد بود. در 100 درصد نمونه ها بافت های گیاهی تشخیص داده شد.
    نتیجه گیری
    حضور بافت های غیر مجاز در فرآورده های گوشتی تولیدی در کارخانجات استان کرمانشاه باعث افزایش نگرانی ها در مورد سلامت این محصولات گشته و اعمال کنترل دقیق تر وکامل تری بر تولید این گروه از مواد غذایی را ضروری می سازد.
    کلیدواژگان: بافت غیرمجاز، فرآورده گوشتی، کرمانشاه
  • امل ساکی، ابراهیم حاجی زاده، نجمه تهرانیان صفحه 60
    زمینه و هدف
    در بسیاری از تحقیقات پزشکی هدف تعیین ریسک فاکتورهای بیماری موردنظر با توجه به اثرات متقابل آن ها و رده بندی بیماران بر اساس این ریسک فاکتورها است. برای این منظور از مدل های رگرسیون، تحلیل ممیزی و رده بندی استفاده می شود، حال آن که بررسی پیش فرض ها برای این مدل ها در داده های پزشکی اغلب بسیار مشکل خواهد بود. لذا باید از روش های جایگزین استفاده نمود. هدف از این مقاله ارائه روش رده بندی درختی برای بررسی ریسک فاکتورهای سرطان پستان است. این روش در سال 1984 توسط بریمن و همکاران تحت عنوان تحلیل رده بندی و رگرسیون درختی عمومیت یافت.
    روش تحقیق: در این مطالعه از داده های یک مطالعه موردی شاهدی استفاده شده است، که در آن گروه مورد شامل 312 خانم مبتلا به سرطان پستان زیر 40 سال با تشخیص قطعی بر مبنای آسیب شناسی و گروه شاهد شامل 312 خانم زیر 40 سال مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی تهران به علت بیماری غیرنئوپلاستیک و غیرهورمونی بودند. این داده ها با استفاده از مدل های رده بندی درختی و با استفاده از نرم افزار CART تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که متغیرهایی مانند سابقه خانوادگی سرطان پستان، سابقه خانوادگی سرطان تخمدان، سابقه بیماری خوش خیم پستان، سن منارک، وضعیت قاعدگی، عدم فعالیت فیزیکی، قرار گرفتن در معرض حوادث استرس زا، عواملی مؤثر در ابتلا به سرطان هستند.
    نتیجه گیری
    تعیین ریسک فاکتورها در سرطان پستان اهمیت ویژه ای دارد. روش های رده بندی درختی به دلیل عدم نیاز به برقراری پیش فرض های سخت، ابزاری قدرتمند برای بررسی ریسک فاکتورهاست. همچنین به دلیل شهودی بودن مدل های درختی تفسیر داده ها برای محققین ساده تر می باشد.
    کلیدواژگان: تقسیم بندی بازگشتی داده ها، سرطان پستان، مدل رده بندی و رگرسیون درختی
  • علی صحراییان، عبدالله غلامی، بنفشه امیدوار صفحه 69
    زمینه و هدف
    شواهد پژوهشی در دسترس نشان می دهد که نگرش مذهبی در تمام جنبه های زندگی روانشناختی بشر، تاثیرات به سزایی دارد. شادکامی نیز یکی از جنبه های مهم زندگی روانشناختی است به طوری که در سال های اخیر بررسی تجربی شادکامی توسط روانشناسان و جامعه شناسان افزایش یافته است. این پژوهش با هدف بررسی رابطه ی بین نگرش مذهبی و شادکامی در دانشجویان رشته ی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام گرفته است.
    روش تحقیق: روش مطالعه حاضر توصیفی-مقطعی می باشد که در سال 87-1388 انجام شد. روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی بود. نمونه پژوهش شامل 271 دانشجوی رشته پزشکی بود (164 مرد و 107 زن). داده ها با استفاده از پرسشنامه ی نگرش مذهبی خدایاری فرد و شادکامی آکسفورد استفاده جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از با استفاده آزمون t (برای گروه های مستقل) و همبستگی پیرسون تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی، دانشجویان 4/20 سال با انحراف معیار 3 می باشد. میانگین نمرات شادی و نگرش مذهبی در مردان و زنان به ترتیب 54/47، 77/46 و 83/96، 16/103 بود. با توجه به یافته های پژوهش رابطه ی بین شادکامی و نگرش مذهبی (0001/0= p، 256/0= r)، سن و شادکامی (004/0= p، 241/-0= r)، و نیز سن و مذهب (018/0= p، 198/-0= r) معنادار بود.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان میدهد که علاوه بر رابطه معنادار بین شادکامی و نگرش مذهبی، سن نیز رابطه ی معناداری با شادکامی و نگرش مذهبی دارد.
    کلیدواژگان: شادکامی، مذهب، نگرش
|
  • Dr Alireza Tavasoli, Dr Mohammad Khaje Dalooi, Dr Mohammad Alipour, Miss Noura Bigdeli Page 5
    Background And Aim
    One of the most common causes of post operative morbidity is nausea and vomiting which are followed by aspiration pneumonia, dehydration, patient's delayed discharge, or electrolyte and acid-base imbalances. Even though different protocols have been reported for the prevention of nausea and vomiting, it has still remained as one of the post operative problems.
    Materials And Methods
    In this study, we evaluated the effects of two medications (Ondansetron and the combination of Dexametasone-Metocholopromide) on prevention of the post operative nausea and vomiting. They were prescribed with a specific dosage, half an hour prior to the patient's appendectomy procedure. The patients were evaluated 24 and 48 hours after the operation in the recovery room for any related signs and symptoms.
    Results
    The Ondansetron effect on reducing the patient's nausea and vomiting has been about 30 % more than the effect of Dexametasone-metocholopromide combination.
    Conclusion
    As no specific complication has been reported for Ondansetron, its favorable effects on decreasing of post operative nausea and vomiting, cost-effectiveness, and easily availability, it may be recommended to be used as an effective medication for prevention of post operative nausea and vomiting.
  • Dr Fahimeh Hoodgar, Sima Nasri, Dr Gholamreza Amin Page 12
    Background And Aim
    The application of herbal plants instead of synthetic drugs is increasing in recent years because of their lower side-effects and high varieties of efficient components. The study of anti-inflammatory and antinociceptive effects of hydroalcoholic extract of Securigera securidaca L. seems to be necessary due to the existence of its anti-inflammatory and antinociceptive components.
    Materials And Methods
    This study has been done on 156 NMRI male mice of 20-25 g in weight. After determining Lethal dose (LD50) of the extract, we used Xylene-induced ear edema and Formalin Test for demonstrating its anti-inflammatory and antinociceptive effects. In each of these two tests, the animals were divided into 6 groups (each group consisting of 8 mice): Sham, Positive Control (receiving dexamethasone at dose of 15 mg/kg in inflammatory test, and receiving morphine at dose of 10 mg/kg in formalin test), experimental groups receiving hydroalchoholic extract at doses of 42, 85, 170 and 340 mg/kg.
    Results
    LD50 was obtained 1.7 gr/kg. This study shows that the seed of Securigera securidaca L. has anti-inflammatory effect at all doses, particularly at dose of 340 mg/kg. In addition, the extract decreased nociception meaningfully in both acute and chronic phases. Dose of 340 mg/kg had the most antinociceptive effect especially in chronic phase.
    Conclusions
    The hydroalcoholic extract of Securigera securidaca L. has antinociceptive and anti-inflammatory effect in both phases (especially inflammatory phase) which is caused by formalin, and this effect may be flavonoid and tannin components in plants, which have anti-inflammation and antinociceptive properties. Flavonoid and tannin components in this plant may be the reason of these effects.
  • Dr Shahram Khademvatan, Dr Abdolsamad Mazloumi, Dr Esmaeil Fallah, Dr, Jasem Saki Page 20
    Background And Aim

    Visceral leishmaniasis is endemic at least in three provinces of our country, Iran, including Ardabil, Fars and East Azarbayejan. The disease is of Mediterranean type in Iran and affects mainly children. Therefore, the early diagnosis and treatment of this disease can prevent its high mortality (>95%). Because of the invasion of bone marrow aspiration or biopsy and limitations in the others methods, several studies have been done to use simple tests for the diagnosis of Leishmania infantum in children that KAtex test to detect the urinary antigens is one of them. The aim of this study was to evaluate the efficiency of KAtex test in the diagnosis of visceral leishmaniasis and possible replacement with serological methods (IFA, DAT, Elisa IgG & IgM) in endemic areas.

    Materials And Methods

    This was a cross-sectional, descriptive and epidemiologic study which was conducted in Ahar and Kalybar villages of East Azarbayejsn as endemic areas. KAtex kit was used for diagnosis in 72 confirmed and historic Kala-azar patients and for case finding among 313 children in the endemic area of Kalibar & Ahar, East Azerbaijan province, northwest Iran. Results also compared with serologic tests (DAT, IFA, and Elisa- IgG & IgM) to any possible agreement and validity & reliability indexes. Kappa and McNemar were used for data analysis.

    Results

    From 385 of urinary samples, 38 (9.8%) were positive by KAtex test. The rapid KAtex test had sensitivity of 77.7% and quite specificity (98.2%) in the diagnosis of human visceral leishmaniasis. Highest and lowest agreement of KAtex test was respectively with Elisa- IgM (kappa = 0.834, Pv= 0.549) and DAT (kappa=0.400, Pv= 0.000). Also this test did not have any cross reaction with tuberculosis, toxoplasmosis and brucellosis patient's urine samples

    Conclusion

    The KAtex test is rapid, non-invasive and simple. It does not require much expertise or elaborate equipment; and it can be used for the diagnosis of visceral leishmaniasis in remote endemic areas. Also, because KAtex discriminates between active diseases, sub-clinical and past infection, its results can complete DAT for the diagnosis of unconfirmed visceral leishmaniasis cases.

  • Mohammad Hossein Baghianimoghadam, Soheila Mohammadi, Seyed Saeed Mazloomi Mahmoudabad, Mohammad Taghi Norbala Page 27
    Background And Aim
    Skin cancer is the most prevalent type of cancers in Yazd city. Childhood and adolescence are important times for preventing the skin cancers.The aim of this study is to survey the effect of education based on protection–motivation theory on skin cancer preventive practices among female high school students in Yazd.
    Materials And Methods
    This was an experimental study. The participants were 360 female students from four high schools in Yazd city, Iran. They were divided into two groups (180 in case group and 180 in control group). A self–report questionnaire was used to assess the variables, threat appraisal at pretest and follow-up. The questionnaire was distributed before the intervention (pre-test) and following at a two-month interval. T-test, ANOVA, Chi-square, paired t-test, Pearson’s correlation coefficients were used to analyze the data.
    Results
    There was a significant difference between the mean grade score of all of the variables in case group, in pre-test and follow up phases (p<0.05). No significant difference was seen between mean grade scores of variables in control group in pre-test and follow up phases (p>0.05). A significant difference was found between all the variables mentioned in the case and control groups in follow-up (p<0.05).
    Conclusion
    The findings support the effectiveness of a PMT- based intervention to change the attitude and behavior associated with skin cancer risk.
  • Dr Mahdi Moshki, Mr Ali Delshad Noghabi, Miss Zohreh Shahghasemi, Dr Alireza Moslem Page 35
    Background And Aim
    One of the social problems of communities is the currently increasing rate of divorce and family disintegration host building. The aim of this research is to understand the condition and factors influencing divorce and identifying some practical solutions to reduce it in Gonabad.
    Materials And Methods
    This is a descriptive-analytic research. 123 divorced couples who got divorced in 1387-88 in Gonabad city were selected and completed a researcher-made questionnaire including demographic information.
    Results
    In this study, 81 divorced woman and 42 divorced men were surveyed, 50% of the divorces were in affiance time, 60.7% in the early years of marriage or being together as couple, 63.3% in urban areas and 36.7% in rural areas. 54.1% of the divorces were through women's request and 14.2% on the part of men, 31.7% with the couple's agreement. 76.9% of the couples had a diploma or degree below. The marriage age of 45.2% of the couples was under 20 years. 65.4% of the couples had a familiarity with their spouse during marriage.75.2% of them had not conducted enough investigation and surreys on their spouse and his/her family. To study different social, economical, cultural and personal factors, the most important related factors to divorce were: men's addiction, low familiarity of couples with each other, lack of life skills, low age of marriage, urbanization, misunderstanding, mental or physical diseases of the spouse, unemployment, family or other interference from the spouse's family or other people, mandatory marriage, shortage of relationship and sexual skills and hypocrisy. There was also a significant difference in the rate of divorce from location (p=0.0019), the history of familiarity with the spouse (p=0.0013), education (p=0.0000), research and evaluation conducted on a spouse (p=0.0012), physical and mental abuse (p=0.0000), and misunderstanding (p=0.0001) points of view.
    Conclusion
    Because of the role of different factors in divorce, preventive strategies and reduction of divorce should be much considered before marriage.
  • Ms Kowkab Basiri Moghadam, Mr Mahdi Basiri Moghadam, Dr Alireza Moslem, Mr Hossein Ajam Zibad Fatemeh Jamal Page 45
    Background And Aim
    Health providers and patient's knowledge and awareness of patient's rights bill require respect. Therefore, this study was performed to determine the awarness of patients and health providers about patient bill of rights and its observance rate in one of the hospital s in Gonabad.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytic study used a questionnaire to assess awareness and observance rate of patient's rights bill in 2010. The awareness was ranked in three categories (good, moderate and weak) and respecting patient's rights Bill in three floors (ideal, average and poor). Sampling for patients was based on the objectives and for health providers was random classification. The obtained data were analyzed by SPSS software version 14 descriptive using statistics, Chi-square, T-independent, ANOVA and Pearson correlation coefficient at %5.
    Results
    The results showed that 189 patients (60.8%) were females, 122 patients (39.2%) were males and 20 health providers (60.6%) were females and 13 (39.4%) were males. Health providers and patient awareness of patient 's rights bill was sufficient & patient's bill of rights in the study population is observed 69.1% of cases. There was a significant relationship between awareness and observance rates of patient's rights bill so that as patient awareness increased, observance patient's rights bill increased, too (p=0.007). The results also showed that despite optimal health provider's awareness of patient's rights bill, observance rates arent satisfactory in comparison with other studies.
    Conclusion
    Patients and staff awareness in the medical group level is good, but the observing rate isnt satisfactory. This study recommends that the managers of hospital develop a practical strategy to provide written information for patients about the rights when they are admitted. In order to preserve the patient's sanctity, students and health providers should be taught to get permission from patients before attending the bedside.
  • Dr Ehsan Sadeghi, Dr Mozafar Khazaei, Dr Ali Almasi, Dr Nabi Shariatifar Somayeh Bohlouli Oskoii, Dr Reza Tahvilian Page 55
    Background And Aim
    Meat and meat products have a very special importance in food diet as a rich source of proteins. Therefore, the need to create an accurate method for quality control of this essential nutrient seems necessary. The aim of this research is to distinguish and recognize the illegal tissues in sausages available in Kermanshah supply centers fron 2009 to 2010.
    Materials And Methods
    The method of this study is descriptive-sectional. 720 samples of sausages were obtained from Kermanshah supply centers. After sampling, preparation and staining of tissue sections was performed. Identifying the tissue was performed through light microscopy by an expert in histology.
    Finding
    There was skeletal muscle in 96.2% of the samples; fatty tissue was observed in 30.8% of the samples, and heart muscles were found in 19.2% of the samples. Adult cartilage and bone was observed in 96.2% of samples. Immature bone was observed in 57.6 of samples. The frequency of each of spleen, aorta, esophagus, salivary glands, alimentary glands, lymphatic node, hair, lung and tongue tissues was 3.8%. The frequency of each of the breast, skin and nerve tissues was 7.7%. The frequency of connective tissue and smooth muscles was 27% each one. The frequency of empty holes and blood vessel was 46.1% each one. Herbal tissues were recognized in 100% of samples.
    Conclusion
    The presence of illegal tissues in meat products manufactured in Kermanshah raise health concern associated with these products and makes a more rigid regulatory monitoring of them necessary.
  • Ms Amal Saki, Dr Ebrahim Hajizadeh Najme Tehranian Page 60
    Background And Aim
    In biomedical research, we are concerned with exploring the risk factors of disease and classifying the patients based on similarity of their responses. However, traditional methods need to consider the related assumptions that are difficult to establish in biomedical studies. In this study, an alternative analytical method was used for determining the risk factors of breast cancer and classifying patients into groups based on similarity of their features. Advances in the practical and theoretical aspects of tree-based methods were developed by Breiman et al. (1984) in their monograph on classification and regression trees. Tree-based methods have become one of the most flexible, intuitive, and powerful data analytic tools for exploring complex data structures.
    Materials And Methods
    In this article, we used the data from a case-control study. The two groups included 628 women who were under 40 years old. The case group included women with positive breast cancer diagnosis, and the control group included the patients who referred to Emam Khomeiny hospital with non-hormone and non-neoplastic disease.
    Results
    Of covariate selected to build the classification tree methods, the following variable determined to risk factors for breast cancer: Family history breast cancer, and ovarian cancer, irregular menstruation, none of physical activity, and low age of menarche.
    Conclusions
    The simplicity of result interaction in terms of clinical or other relevant patient characteristics made trees an appealing approach in clinical and epidemiologic investigation.
  • Dr Ali Sahraian, Mr Abdollah Gholami Banafsheh Omidvar Page 69
    Background And Aim
    Available evidence shows that religious attitudes have noticeable effects on all aspects of human life. During the last decades, empirical examining of happiness has increased by sociologists and psychologists. The purpose of this study was to examine the relationship between religious attitude and happiness in medical students in Shiraz university of medical sciences.
    Materials And Methods
    The research is a cross-sectional descriptive study which was done in 2008-2010. Our subjects were selected randomly. The data were collected through Khodayarifard religious attitude scale and Oxford happiness inventory. The sample consisted of 271 medical students (164 males and 107 females). The obtained data were analyzed via Pearson correlation and t-test (for independent groups).
    Results
    The mean age of students was 20.4 years and the standard deviation was 3. The mean score of happiness, religious attitude in males and females was 47.54, 46.77 and 96.83, 103.16, respectively. There was a significant relationship between happiness and religious attitude (P = 0.0001, r=0.256), age and happiness (P = 0.004, r=-0.241), age and religious attitude (P = 0.018, r=-0.198).
    Conclusion
    The results shows that in addition to the significant relationship between religious attitude and happiness, the relationship between age and religious attitude and happiness is significant, too.